Energimyndigheten partner i Sweden Innovation Days

Sweden Innovation Days är en global digital konferens med fokus på att främja internationellt samarbete. Evenemanget sammanför regeringsorganisationer, forskningsinstitutioner och företag från olika sektorer med tydliga uppdrag inom innovation som jobbar mot att skapa en mer hållbar värld.

Idén är att samla startups, företag, offentlig sektor, civilsamhället, akademin och statliga myndigheter från hela världen. Verena Adamheit på enheten för internationellt affärs- och investeringsfrämjande arbetar med den del av myndighetens uppdrag som handlar om att stötta företag att lansera sina innovativa produkter och lösningar på internationella marknader.

– Målet med denna konferens är att visa upp Sverige som ett globalt ledande innovationsland och inspirera och utbyta kunskap om hur vi kan få fart på innovationer med tydlig positiv påverkan inom miljö och klimat. Vi erbjuder en arena där framgångsrika metoder, best practise, och resultat kan presenteras, säger Verena Adamheit.

Konferensen är ett initiativ från Vinnova och görs i samarbete med Energimyndigheten, SISP/Ignite Sweden och Formas. Den kommer pågå under tre dagar, 21-23 mars 2023, och varje dag har ett eget tema: Future societies; Energy transition och Planetary resources.Vill du bidra med arrangemang under Sweden Innovation Days 2023?

På onsdag, den 7 september hålls ett informationsmöte där Vinnova berättar mer om vad ett arrangemang under Sweden Innovation Days 21-23 mars 2023 innebär.

– Sweden Innovation Days är ett lysande tillfälle att kliva fram, ta scenen och få möjlighet att bli en samarbetspartner i ett globalt innovationsarbete, säger Regina Summer, internationell samordnare på Vinnova.

Anmäl dig till informationsmötet den 7 september här

Anmäl dig här för att få information om programmet

Nyheter