Energimyndigheten satsar på fastighetsbranschen i New York

Under våren 2022 har Energimyndigheten inlett ett arbete med en större satsning på USA-marknaden. En del av satsningen innebär att ge svenska små och medelstora företag möjlighet att presentera sina lösningar till fastighetssektorn i New York. OBS: Tiden för intresseanmälan är förlängd till den 15 augusti.

Byggnaderna i New York City står idag för över 70 procent av stadens klimatutsläpp. Tack vare ambitiösa klimatpolicyer får inga nya fastigheter som byggs i New York längre värmas med fossila bränslen.

– Sverige har unik erfarenhet inom fastighetssektorn och kan bidra till omställningen i New York med allt från beprövad mjuk- och hårdvara till kunskap hur olika lösningar, produkter och ekonomiska incitament påverkar och är beroende av varandra, säger Verena Adamheit som är ansvarig för landssatsningen USA vid Energimyndigheten.

I juni genomfördes en första matchmakning mellan svenska företag som har lösningar som är redo för export och amerikanska företag inom fastighets- och infrastruktursektorn.

De aktuella fastighetsprojekten är Governors Island och Hudson Square Properties och de lösningar som efterfrågas är inom vatten, avfall, energi, elnät eller transport (marin infrastruktur och små arbetsfordon).

Svenska företag har fortsatt möjlighet att medverka i satsningen och därmed även följa med till New York under Climate Week den 19-22 september i år. På plats får företagen träffa fastighetssektorn och de får även praktiska tips inför ett marknadsinträde.

Samarbete

Satsningen är ett samarbete mellan Energimyndigheten, urbs och Ignite Sweden. Det svenska bolaget urbs är systemintegratör och bidrar med beprövad nordisk teknologi, kunskap och finansiering i fastighets- och infrastrukturprojekt. I New York verkar urbs tillsammans med bland andra Hines, Norges Bank och Trinity Church Wall Street.

Ignite Sweden är en del av SISP, Swedish Incubators and Science Parks och verkar för att stärka Sveriges innovationer genom att matcha start-ups med storbolag och offentliga aktörer nationellt och internationellt.  

Intresseanmälan

Besvara frågorna nedan och skicka anmälan till: 

ann-sofi.g...@urbs.systems (kopia till sandra....@energimyndigheten.se) senast den 15 augusti.

  1. Har ni en beprövad teknik inom klimatneutral infrastruktur som är mogen att skala upp?
  2. Vilket område faller er lösning under? (Vatten, avfall, energi, elnät, transport/marin infrastruktur/små arbetsfordon)
  3. Beskriv er lösning/produkt:
  4. Hur bidrar er lösning/produkt till en klimatneutral infrastruktur och de globala hållbarhetsmålen?

Inkludera även personnamn, företagsnamn, e-post, titel/position inom företaget, antal anställda och webbplats.

Så behandlar Energimyndigheten personuppgifter (PDF)

Nyheter