Ny möjlighet att söka finansiering av marknadsnära lösningar

Energimyndigheten har nu öppnat tre nya utlysningar där du och ditt företag kan få finansiering för kommersialisering av innovativa lösningar med fokus på energi eller klimatomställning. Ni kan söka stöd för utveckling av ditt affärskoncept, för testning av er lösning eller för att demonstrera den. Sök idag!

Behöver ni finansiering för att utveckla ert affärskoncept?

Det här stödet kan sökas för att utveckla innovationer som befinner sig på ett tidigt stadium, med syftet att utvärdera dess kommersiella potential. Stödet riktar sig till både företag, akademin och forskningsinstitut.

Sökande kan få stöd på upp till 500 000 kronor. Utlysningen är öppen under stora delar av år 2023 med upp till tre stängningsomgångar. Det första stängningsdatumet är 1 februari 2023. 

Vill ni utveckla er affärsidé?

Behöver ni finansiering för att testa och utveckla er lösning med kund?

Stödet kan sökas av företag som vill testa och verifiera sin innovativa lösning med kund. Lösningen eller tjänsten ska ha ett tydligt affärsfokus och potential att bidra till framtidens energi- och klimatsmarta lösningar.

Sökande kan få stöd på upp till 3 miljoner kronor. Utlysningen är öppen under stora delar av år 2023 med upp till tre stängningsomgångar. Det första stängningsdatumet är 1 februari 2023.

Vill ni testa och utveckla er lösning med kund?

Behöver ni finansiering för att demonstrera er lösning?

Utlysningen riktar sig till större pilot- och demonstrationsprojekt där de totala stödberättigande kostnaderna är minst 7 miljoner kronor. Pilot och demonstrationsprojekt kan exempelvis vara större protyper, systemdemonstrationer och pilotanläggningar.

Ansökan ska föregås av skiss som skickas in senast 3 februari 2023. Sista dag att i ett andra steg lämna in ansökan är 11 april 2023.

Vill ni demonstrera er lösning?

Få mer information på vårt webbinarium

Vill du veta mer stöden och hur ansökningsprocessen går till? Då är du varmt välkommen till våra webbinarium.

Datum och mer information finns på respektive utlysningssida.

Nyheter