Synpunkter på administrativa kostnader inom elcertifikatsystemet efterfrågas

Energimyndigheten och Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) efterfrågar inspel om en underlagsrapport om administrativa kostnader kopplat till elcertifikatsystemet. I underlagsrapporten redovisas svaren på en enkät om administrativa kostnader för marknadens aktörer. Rapporten är en del av underlaget inför kontrollstation 2023.  

I samarbete med Sweco har Energimyndigheten skickat ut en enkät med frågor om aktörernas administrativa kostnader kopplat till elcertifikatsystemet. Enkätsvaren har sammanställts i en underlagsrapport som NVE och Energimyndigheten nu ber om inspel på. Syftet med att be om inspel från marknaden är att se till att underlaget är så korrekt och aktuellt som möjligt samt se om det finns andra aspekter som borde tas med i bedömningen.

Här hittar du rapporten om administrativa kostnader

Rapporten och eventuella inspel kommer ligga till grund för arbetet med kontrollstation 2023, där NVE och Energimyndigheten bland annat ska analysera de administrativa kostnaderna för elcertifikatsystemet.

Här hittar du mer information om kontrollstationsuppdraget: 

Uppdrag i samband med den fjärde kontrollstationen under elcertifikatmarknaden (pdf, NVE:s webbplats)

Kontrollstation 2023

Skicka synpunkter till oss senast tisdag den 19 april 2022 genom att mejla till elcert...@energimyndigheten.se med ”Inspel om administrativa kostnader elcertifikat" i ämnesraden.

Nyheter