Synpunkter på avgiftsstruktur för den svenska kontoföringen inom elcertifikatsystemet

Energimyndigheten och Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) efterfrågar inspel till en utredning inför Kontrollstation 2023. I utredningen analyseras olika avgiftsstrukturer för den svenska kontoföringen inom elcertifikatsystemet.

I samarbete med NVE har Energimyndigheten analyserat marknadsutvecklingens inverkan på den nuvarande avgiftsstrukturen samt alternativa utformningar av avgiftsstrukturen.

Energimyndigheten och NVE ber nu om inspel från aktörer på elcertifikatmarknaden. Specifikt efterfrågas synpunkter på de alternativa avgiftsstrukturerna och om det finns ytterligare för- eller nackdelar med någon av dessa eller om det finns andra aspekter som borde tas med i bedömningen.

Här hittar du utredningen om avgiftsstrukturerna: Kontrollstation 2023 - Avgiftsstruktur för den svenska kontoföringen (pdf)

Rapporten och eventuella inspel kommer att ligga till grund för arbetet med Kontrollstation 2023, där Energimyndigheten och NVE bland annat ska analysera de administrativa kostnaderna för elcertifikatsystemet.

Här hittar du mer information om kontrollstationsuppdraget:

NVE - Uppdrag i samband med den fjärde kontrollstationen under elcertifikatmarknaden (pdf)

Kontrollstation 2023

Skicka synpunkter till oss senast den 7 februari 2022 genom att mejla till elcertifikat med ”Synpunkter på avgiftsstruktur för den svenska kontoföringen” i ämnesraden.

 

Nyheter