Vill du också söka stöd från EU:s innovationsfond?

Den 17 maj bjuder EU SME Support in till ett halvdagsseminarium om EU:s innovationsfond. På seminariet får du information om innovationsfonden och alternativa finansieringsmöjligheter.

EU:s innovationsfond är ett av världens största finansieringsprogram för demonstration av innovativ teknik som bidrar till att minska växthusgasutsläpp. Fonden kommer fram till 2030 att investera minst 10 miljarder Euro, och bidrag kommer kunna ges för upp till 60 procent av de merkostnader som bärs av projektets initiativtagare.

Det här seminariet vänder sig till dig som står i begrepp att söka till innovationsfonden, eller till dig vill veta vad som krävs för att söka längre fram. Även du som arbetar med att stötta och ge råd till små- och medelstora företag är välkommen.

Datum: 17 maj, 2022
Tid: kl. 09.00-12.00

Seminariet är helt digitalt och kostnadsfritt.

Läs mer och anmäl dig på: Halvdagsseminarium Innovationsfonden - EU SME Support

Energimyndighetens roll

Energimyndigheten representerar Sverige i arbetet med Innovationsfonden. I arbetet är Energimyndigheten:

  • deltagare i Innovationsfondens expertgrupp. Expertgruppen ger bland annat råd om innovationsfondens verksamhet och hur utlysningarna ska utformas.
  • representant för Sverige i möten med EU:s medlemsländer.  
  • nationell kontaktpunkt för Innovationsfonden, vilket innebär ett ansvar för att sprida information om stödet till relevanta målgrupper i Sverige.  

Om EU SME Support

För att stötta små och mellanstora företag så finansierar Energimyndigheten, Vinnova och Tillväxtverket organsiationen EUSME Support. Till EUSME kan företag vända sig och kan få kostnadsfri information och rådgivning vid sökande av olika EU-stöd.  

Energimyndighetens och Sveriges målsättning är att så många svenska företag och projekt som möjligt söker och får stöd från Innovationsfonden.

Här kan du läsa mer om EU:s innovationsfond

Nyheter