dcsimg

Företag

För att Sverige ska kunna få ett hållbart energisystem måste alla göra sitt. Små och stora företag och energiintensiva industrier kan på olika sätt minska energianvändningen.

Här kan du som deltar i handelssystemet för utsläppsrätter hitta information. Här finns information om elcertifikatsystemet, både för dig som är kvotpliktig och för dig som vill veta mer om systemet. Ekodesign innebär att designen av en produkt anpassas så att miljöpåverkan blir så liten som möjligt. Läs mer om programmet för energieffektivisering till vänster.

Till vänster hittar du också förslag på energieffektiviseringsåtgärder för både småföretag, bas- och tillverkningsindustrier samt lokal- och fastighetsägare.

NYHET 3 mars 2015
Pristagarna i Green Innovation Contest utsedda

Fyra företag idag fick ta emot priser i Green Innovation Contest 2014 för sina innovationer inom energi, industriapplikationer och tjänster. De fyra är Greenely Mobilapplikation, City Flow, Nano Control och Kontrollenhet för markvärme. Energimyndigheten är en av aktörerna bakom tävlingen.

NYHET 26 februari 2015
Testlab bjuder in tillverkare av vätska-vattenvärmepumpar till provning

Energimyndighetens Testlab kommer att prova vätska-vattenvärmepumpar, som även kallas för bergvärmepumpar. Tillverkare eller generalagenter som är intresserade av att testa sina vätska-vattenvärmepumpar är välkomna att anmäla sina produkter till provningen.

Läs fler nyheter

Ekodesign - för ökad energieffektivitet
Stöd till energismarta innovationer
Energikartläggning i stora företag
 Besök energiaktiv.se

Energimyndigheten är en statlig myndighet som arbetar för ett tryggt, miljövänligt och effektivt energisystem.

Besök:

Kungsgatan 43


Post: Box 310, 631 04 Eskilstuna

Fakturor:

Statens energimyndighet FE 8 838 73 Frösön

Telefon: 016-544 20 00
Fax: 016-544 20 99
Organisationsnr: 202100-5000

Allt material på vår webbplats skyddas enligt upphovsrätten. Materialet får inte användas utan vårt tillstånd.