Anmälan till Innovationsrace 2019 är öppen!

Nu är det populära Innovationsracet under Power Circle Summit tillbaka. 5 finalister kommer att få tävla på Power Circle Summit 7 maj 2019 om första pris på 100 000 kronor, andra pris 50 000 kronor samt tredje pris 25 000 kronor. Nytt för i år är Kommersialiseringspriset.

I år införs ett nytt pris, ett företag har möjlighet att vinna Kommersialiseringspriset. Detta innebär att vinnaren får ett betalt pilotprojekt med matchad kund!

– Förändringens vindar för framtidens energisystem ökar snabbt med exempelvis solceller och elbilar. Nya strategier och innovativa affärsmodeller kommer att behövas. Därför anordnar vi ett innovationsrace på Power Circle Summit, för att öka de svenska energiföretagens aptit på innovation, säger Andreas Stubelius, portföljutvecklare på Energimyndigheten.  

2018 års 1:a pristagare var Blixt Tech som efter deltagandet har haft stor framgång:

– Att vinna Innovationsracet 2018 blev startskottet på ett otroligt spännande första år med Blixt. Uppmärksamheten har bidragit till att vi fått inbjudningar till event över hela världen, bland annat Ecosummit i Berlin där vi träffade Baywa r.e. Energy Ventures som även investerade i vårt bolag. Prispengar kom väl till pass för inköp av en 3D-skrivare för kretskort, vilken används flitigt för nya prototyper, säger Charlotta Holmquist, ekonomichef på Blixt Tech.

Anmälan är öppen till 19 februari

Innovationsracet anordnas av Energimyndigheten tillsammans med InnoEnergy samt Ignite. Du som har en energiinnovation med hög potential att bidra till minskad klimatpåverkan är välkommen med en anmälan. Anmälan är öppen till 19 februari och alla företag som inkommer med bidrag granskas av representanter från Energimyndigheten, InnoEnergy och Ignite.

Finalister presenteras i mars

Fem finalister kommer att presenteras i början av mars och de kommer att få tävla om prissummorna samt exponering, både på plats samt digitalt. Alla fem företagen får en fri beräkning av CO2 besparingar som deras lösning möjliggör.

Tjugo företag kommer att få möjlighet att ställa ut under Power Circle Summit samt delt