9 svenska Cleantech innovationer tävlar i Nordic Cleantech Open

25 nordiska bolag har blivit uttagna att delta i Nordic Cleantech Open, av dessa är 9 stycken svenska. Förra året vann svenska Altered med sin innovation som minskar vattenförbrukningen med 98 procent. Vi hoppas på topplaceringar även i år. Tävlingen avgörs 21 maj.

                   

I årets omgång kom det in 116 ansökningar, fler än någonsin tidigare i tävlingens historia. Den internationella juryn består av mer än 40 stycken företrädare från riskkapitalföretag och multinationella företag.

Spannet på innovationerna är brett och mycket intressant- Foodtech, nya material, grön rörlighet och avfallslösningar. De 25 bolagen visar att nordisk innovation är starkare än någonsin.

Urvalsprocessen kommer att ske i två steg, där första steget blir att de 25 företagen träffar juryn och pitchar sina idéer 16–17 mars på Trolleholm. Här väljs sedan 10 bolag ut som fortsätter till finalen, som äger rum i Stockholm den 21 maj.

– Vi är glada över att svenska energiinnovationer står sig så högt på denna lista, där vi ser 9 av 25 företag är svenska. Det är över 40 personer i juryn som bedömer alla ansökningar och väljer ut topp 25, att komma med på denna lista är därför ett kvitto på kvalitén i företaget. Förra året vann svenska Altered och vi hoppas på en repris av svensk vinnare igen, säger Sasan Shaba, portföljutvecklare på Energimyndigheten.

Nordic Cleantech Open

Nordic Cleantech Open är en tävling för cleantech-entreprenörer från Norden och Baltikum. Tävlingen syftar till att identifiera de 25 bästa och mest innovativa start-up företagen från Norden och Baltikum, för att sedan presentera dem för vår internationella jury av investerare och industriella aktörer. Processen sätter start-up företagen i rampljuset, med målet att stödja och påskynda övergången till den globala marknaden.