Inköp av produkter

Dags att köpa nya och energismarta produkter till hemmet? Här får du tips och råd inför inköp av uppvärmningssystem, belysning, vitvaror och hemelektronik.

Produkter med energimärkningProdukter med energimärkning

Energimärkningen hjälper dig att välja energismart. Märkningen finns bland annat på de flesta vitvaror, på tv-apparater, lampor, alla typer av värmepumpar, varmvattenberedare och på däck.

Uppvärmning

Idag finns många olika uppvärmningsalternativ att välja mellan. Det är en kostnadsfråga, men även en fråga om bekvämlighet och trivsel i ditt hus.

Vitvaror

Hushållselen är den el som går till, kyl, frys, tvättmaskin, torktumlare och belysning. Här har vi samlat information om olika vitvaror, hushållsapparater.

Hemelektronik

Hemelektronik som tv, dator, dvd-spelare och separat digitalbox fortsätter ofta att dra ström fast du tror att du stänger av dem med fjärrkontrollen eller avstängningsknappen.

Belysning

Med rätt lampor på rätt plats får du bra och effektiv belysning som ökar ditt välbefinnande. Samtidigt gör du skillnad för miljön och sparar pengar.

Våra testerVåra tester

Här finns tester från vårt Testlab. Fokus i resultaten är energianvändning, funktion, buller och andra viktiga egenskaper. Testerna ska efterlikna verkligheten och utförs i labbmiljö enligt internationella metoder.