Människa och klimat: När energiomställningen börjar svida

Välkommen att anmäla dig till vår konferens Människa och klimat: När energiomställningen börjar svida. På konferensen möts forskare och beslutsfattare som vill dela kunskap och ta fram bättre beslutsunderlag kring energi- och klimatomställningen. 

Live-sändning av konferensen

Sändningen pågår fredag 20 maj, 10.00–15.00. 

Den globala uppvärmningen påverkar de grundläggande förutsättningarna för liv på jorden. Hur kan vi öka tempot i energiomställningen samtidigt som människors liv påverkas av besluten i allt högre grad?

Under dagen får du ta del av omvärldsspaningar, opinionstrender och forskningsresultat. Dessutom delar representanter från kommuner i olika delar av landet med sig av sina praktiska utmaningar och lösningar för att få invånarna med sig i omställningen. 

På eftermiddagen erbjuds tre parallella, fördjupande sessioner om rättvis klimatomställning, hållbara städer och transporter samt industri och näringsliv. Dagen avslutas därefter med ett sammanfattande panelsamtal.

Varmt välkommen att möta ledande energi- och samhällsforskare och nytänkande politiker för att diskutera hur den nödvändiga samhällsomställningen kan bli verklighet.

Datum och tid: Fredag den 20 maj klockan 10.00–15.00.

Plats: Digitalt. En länk skickas ut dagen innan till din e-postadress.

Sista anmälningsdag var den 18 maj.