Energiläget 2020 - en samlad bild på energiområdet i Sverige

Nu kan du läsa Energiläget 2020 – Energimyndighetens populära publikation och statistiksamling som ger en samlad bild av utvecklingen på energiområdet i Sverige. Energiläget 2020 innehåller även ett avsnitt om energiläget i världen med statistik över bland annat global energitillförsel och energianvändning.

Energiläget 2020 innehåller statistik och analyser om användning och tillförsel av energi, energipriser och energimarknader, liksom aktuell energi- och klimatpolitik. Statistiken sträcker sig i de flesta fall tillbaka till 1970, vilket gör det möjligt att följa Sveriges utveckling inom olika områden och sektorer över tid.

Merparten av statistiken som presenteras i Energiläget 2020 baseras på Energimyndighetens energibalanser som sträcker sig till och med 2018. Annan övrig statistik, till exempel prisstatistik, redovisas till och med 2019. P

ublikationen inkluderar aktuella händelser på energiområdet fram till och med hösten 2019. Observera att de stora förändringar som skett i omvärlden under början av 2020 inte inkluderas här.  

Energiläget 2020

Energiläget i siffror

Som komplement till publikationen Energiläget 2020 finns Energiläget i siffror 2020, som är ett statistikunderlag i excelformat. I dokumentet finns den rådata som använts som underlag till Energiläget.

 

Nyheter