Nu har anmälan till Sweden Innovation Days öppnat

Missa inte evenemanget som äger rum 17 till 20 januari 2022, under världsutställningen i Dubai. Sweden Innovation Days syftar till att stötta export- och investeringsfrämjande av svenska företag och innovationer. Programmet under dessa dagar tar fokus på innovationer och idéer som förbättrar världen och kan bidra till att nå Agenda 2030:s globala mål.

Det fyra dagar långa programmet kommer att vara fullspäckat med konferenser, seminarier, workshops och digitala matchmaking-sessioner mellan internationella investerare och företag. Varje dag utgår från ett tema med skräddarsytt innehåll:

Dag 1: Uppdrag att uppnå de globala målen
Vi utforskar både teori och praktik kring hur vi kan uppnå Agenda 2030 målen med hjälp av innovationer från lokalt till regionalt och globalt.

Dag 2: Preventiv hälsa och välmående
Hur kan vi proaktivt och preventivt hjälpa alla människor att må bra, både fysiskt och psykiskt.

Dag 3: Inkluderande innovation
Hur kan vi skapa inkluderande och demokratiska samhällen genom att innovera i ordets bredaste bemärkelse?

Dag 4: Klimatneutrala städer
Mot framtidens hållbara, inkluderande och utsläppsneutrala städer genom konkreta lösningar och gröna investeringar.

 

Världsutställningen i Dubai – Expo 2020

Expo 2020 är regeringens enskilt största satsning inom export- och investeringsfrämjandet och deltagandet finansieras gemensamt av stat och näringsliv.

Den 1 oktober 2021 slås portarna upp till världsutställningen Expo 2020 i Dubai som kommer pågå till 31 mars 2022. Cirka 190 länder deltar under temat ”Connecting Minds – Creating the Future”. Utställningen har tre områden: möjligheter (opportunity), mobilitet (mobility) och hållbarhet (sustainability). Sveriges paviljong tillhör området hållbarhet.

Energimyndigheten kommer att delta vid flera tillfällen under utställningsperioden. En av aktiviteterna som adresserar exportfrämjande insatser är Sweden Innovation Days. Evenemanget är årligt återkommande där Energimyndigheten deltar och medfinansierar. I år arrangeras det digitalt i samband med världsutställningen under Innovationsveckan i januari. Sweden Innovation Days arrangeras av Vinnova tillsammans med Energimyndigheten, Ignite Sweden och AI Sweden.