Stärk ditt företag – använd energi smartare

Sparade pengar, ökad konkurrenskraft, nöjdare kunder och minskad klimatpåverkan – det är bara några av fördelarna med att energieffektivisera din verksamhet. Vi vill att det ska vara så lätt som möjligt för dig som har ett litet eller medelstort företag att använda företagets energi på ett smartare sätt. Därför erbjuder vi flera stöd som du kan ta del av.

Vägledningar för energieffektivisering

Gör en studie inför en energieffektiv investering

Sök stöd för energikartläggning

Få stöd av Coacher för energi och klimat Lär dig beställa energitjänster

Hur går det till?

Att energieffektivisera kan verka komplicerat. Men vi ser till att du får den hjälp du behöver via våra samverkansparter - energikontoren och länsstyrelserna i Sverige. Energiarbetet kan gå till så här:

Sök stöd

Vi har många stöd för att du lättare ska kunna effektivisera din energianvändning. Ditt regionala energikontor hjälper dig hitta rätt.

Genomför åtgärder

Du kommer att få hjälp att identifiera de bästa åtgärderna för energieffektivisering för just din verksamhet. Du får även hjälp att genomföra dem. Se vilka åtgärder andra företag gjort.

Se resultat

Du får en minskad energianvändning. Men också sparade pengar, nöjdare kunder och bättre drift i verksamheten. Nyfiken på fler vinster med energieffektivisering? Se vinster med energieffektivisering

Arbeta vidare strukturerat och systematisk

Nu har du den kompetens du behöver för att på ett systematiskt och strukturerat sätt fortsätta med energiarbetet och utveckla din verksamhet. Vill du ta energiarbetet ett steg längre så har vi ett stöd för studier inför en energieffektiv investering.