dcsimg
Senaste testet

Solel är en hållbar investering

Med en solcellsanläggning kan du producera din egen el direkt från solen. Tufft test visar att solcellsmodulerna står pall för svenskt klimat, då de klarar hållbarhetstesterna bra. Växelriktarna är systemets hjärta och ger generellt el av god kvalitet.

Till testerna

Solceller - Moduler

Solceller - Växelriktare

Tufft test av reservelverk när det blir elavbrott

Ett tufft test av reservelverk visar att det finns stora skillnader i kvalitet. Tre av åtta klarar långtidstestet på 150 timmar och två kan producera tillräckligt bra el som går att använda för hemelektronik.

Till testet

Vedpannor

Sju av nio testade vedpannor för småhus har en effektivitet på 85 procent eller bättre när de kopplas till ackumulatortank. Byter du till en ny vedpanna med ackumulatortank kan du spara 40 procent av vedförbrukningen och samtidigt minska miljöutsläppen.

Till testet

Test av sju elmätare - mäter de rätt?

Ett sätt att få bättre koll på sin energianvändning är att ta reda på hur mycket el olika produkter i hemmet använder. Det kan du göra själv genom att skaffa en enklare elmätare. Här finns testresultat för sju elmätare som har fått mäta effekten på en tv, en LED-lampan och en mobilladdare.

Till testet.

Test av elmotorer

Energimyndighetens Testlab har testat elmotorer i olika effektivitetsklasser och med olika frekvensomriktare. Det är det första testet i Sverige i sitt slag och visar på vikten av beställarkompetens. Effektivare elmotorer i EU kan tillsammans spara nästan hela Sveriges elanvändning.

Till testet

Pelletspannor

Energimyndigheten har gjort det största testet av pelletspannor i Sverige hittills. Med den effektivaste pannan i testet kan du minska dina pelletsinköp med 800 kilo per år samtidigt som du minskar utsläppen.

Till testet

Fler tester

 

Här hittar du tester på grenkontakter

och digitala fotoramar

Energimyndigheten är en statlig myndighet som arbetar för ett tryggt, miljövänligt och effektivt energisystem.

Besök:

Kungsgatan 43


Post: Box 310, 631 04 Eskilstuna

Fakturor:

Statens energimyndighet FE 8 838 73 Frösön


 Telefon: 016-544 20 00
Fax: 016-544 20 99
Organisationsnr: 202100-5000

Allt material på vår webbplats skyddas enligt upphovsrätten. Materialet får inte användas utan vårt tillstånd.