dcsimg
Senaste testet

Test varuautomater för folk i farten

Energimyndigheten har testat fyra varuautomater som används för att sälja dricka, godis eller smörgåsar till folk i farten och på platser där det annars skulle vara svårt att få tag i något att äta eller dricka. Den varuautomat som använder mest energi drar nästan 2,5 gånger mer än den effektivaste i testet.

Till testet.

Tufft test av reservelverk när det blir elavbrott

Ett tufft test av reservelverk visar att det finns stora skillnader i kvalitet. Tre av åtta klarar långtidstestet på 150 timmar och två kan producera tillräckligt bra el som går att använda för hemelektronik.

Till testet

Vedpannor

Sju av nio testade vedpannor för småhus har en effektivitet på 85 procent eller bättre när de kopplas till ackumulatortank. Byter du till en ny vedpanna med ackumulatortank kan du spara 40 procent av vedförbrukningen och samtidigt minska miljöutsläppen.

Till testet

Test av sju elmätare - mäter de rätt?

Ett sätt att få bättre koll på sin energianvändning är att ta reda på hur mycket el olika produkter i hemmet använder. Det kan du göra själv genom att skaffa en enklare elmätare. Här finns testresultat för sju elmätare som har fått mäta effekten på en tv, en LED-lampan och en mobilladdare.

Till testet.

Test av elmotorer

Energimyndighetens Testlab har testat elmotorer i olika effektivitetsklasser och med olika frekvensomriktare. Det är det första testet i Sverige i sitt slag och visar på vikten av beställarkompetens. Effektivare elmotorer i EU kan tillsammans spara nästan hela Sveriges elanvändning.

Till testet

Pelletspannor

Energimyndigheten har gjort det största testet av pelletspannor i Sverige hittills. Med den effektivaste pannan i testet kan du minska dina pelletsinköp med 800 kilo per år samtidigt som du minskar utsläppen.

Till testet

Test av frånluftsvärmepumpar

Frånluftsvärmepump med varvtalsreglerad kompressor är effektiv och sparar mest i större hus med högre energibehov.

Till testet.

Energimyndigheten är en statlig myndighet som arbetar för ett tryggt, miljövänligt och effektivt energisystem.

Besök:

Kungsgatan 43


Post: Box 310, 631 04 Eskilstuna

Fakturor:

Statens energimyndighet FE 8 838 73 Frösön

Telefon: 016-544 20 00
Fax: 016-544 20 99
Organisationsnr: 202100-5000

Allt material på vår webbplats skyddas enligt upphovsrätten. Materialet får inte användas utan vårt tillstånd.