Svenska innovationsbolag möter företagsvärlden på Nasdaq

Tio svenska innovationsbolag befinner sig i New York för att möta företagsvärlden på Nasdaq. Målet är att lansera sig själva, skapa nätverk och utforska samarbeten som kan driva innovation.

Bild: Svensk-amerikanska handelskammaren

Evenemanget som möjliggör detta besök är Innovate46 och pågår 8 till 12 oktober. Innovate46 arrangeras i samarbete med Svensk-amerikanska handelskammaren i New York.

–Vi är stolta över att tillsammans med Energimyndigheten kunna erbjuda en plattform för att lyfta fram svensk innovation och teknik i USA. Samarbetet kring Innovate46 och tillhörande accelerationsprogram öppnar upp nya nätverk och tillför viktig kunskap om den amerikanska marknaden som är ovärderlig för företagens tillväxt på en internationell arena, säger Anna Throne-Holst, vd på Svensk-amerikanska handelskammaren.

Expansion på amerikanska marknaden

De svenska innovationsbolagen har som strategi att expandera på den amerikanska marknaden. Genom att delta på evenemanget erbjuds de expertkunskap och resursstöd med skräddarsydda möten för att optimera sin företagsutveckling och lansering i USA.

Bolagen får möjlighet att träffa branschexperter, investerare, företagsledare och andra relevanta aktörer på den amerikanska marknaden. De får även möjlighet att besöka Nasdaqs marknadskontor i New York.

–Majoriteten av våra bolag har exportpotential. De har granskats hårt vad gäller vilken effekt deras innovation har på omställningen till ett hållbart energisystem, skalbarhet och tillväxt. För oss handlar det om att skapa rätt förutsättningar för bolagen att nå den marknad eller marknader som ligger nära deras strategi, säger Sasan Shaba, portföljansvarig på Energimyndigheten.

Innovationsbolagen som deltar på Innovate46 i New York

Innovate46 arrangeras av Tillväxtverket och Energimyndigheten i samarbete med Svensk-amerikanska handelskammaren. Myndigheterna har valt ut fem bolag vardera som ska delta på Innovate46 i New York.

Bolagen som har valts ut av Energimyndigheten:

  • BL!XT: Utvecklar digitala strömbrytare som förväntas ha avgörande betydelse för industrier med hög elkonsumtion.
  • CAKE: Utvecklar elektriska terrängcyklar med uppdraget att påskynda resan mot ett nollutsläppsamhälle.
  • Mimbly: Utvecklar lösningar med fokus på hållbarhet och ekonomiska besparingar, som exempelvis en vattenåtervinningsprodukt för tvättmaskiner.
  • Phoenix Biopower: Utvecklar teknik för högeffektiv bioenergi som kan fördubbla den elektriska effektiviteten från biomassa.
  • Bzzt: Podtaxi som beställs med en app. Bzzt-podtaxi är helt utsläppsfria.

–Vi är grymt peppade inför möten med några av världens främsta entreprenörer och startup-finansiärer i New York. Innovate46 ger oss en perfekt start på Bzzts A-runda, vidare tillväxt och internationell expansion, säger Sven Wolf, vd på Bzzt.

Bolagen som har valts ut av Tillväxtverket:

  • Signal Signal: En tjänst som kopplar varumärken till sina kunder genom att omvandla kunddata till en direktanpassad marknadsföringstillgång.
  • Zalster: Erbjuder annonsörer och byråer en plattform för automatisk optimering, vars teknik bygger på artificiell intelligens.
  • Elias Software: Lösningar inom videospelmusik som hjälper kompositörer och spelutvecklare att samarbeta för att skapa musik som är baserad på spelarens handlingar i den virtuella världen.
  • Tipser: En lösning för utgivare och influencers som hjälper medier att öka sitt annonsresultat genom en ny inkomstström, vilket berikar innehållet utan att trafik går förlorad.
  • IPscreener: En AI-baserad plattform som gör det möjligt att automatiskt validera idéer under en innovationsprocess.