Digital konferens: När energiomställningen börjar svida

Den 20 maj anordnar Energimyndigheten den digitala konferensen Människa och klimat: När energiomställningen börjar svida. Varmt välkommen att möta ledande energi- och samhällsforskare och nytänkande politiker för att diskutera hur den nödvändiga samhällsomställningen kan bli verklighet.

Hur kan vi öka tempot i energiomställningen samtidigt som människors liv alltmer kommer påverkas av besluten?

– Utsläppen måste minska snabbt och radikalt och det kommer att påverka hela samhället och alla människors liv. Men klimatomställningen måste fungera för alla, så att vi inte backar tillbaka ifall åtgärderna börjar svida i människors vardag, säger Josefin Thoresson som är forskningshandläggare på Energimyndigheten och ansvarar för konferensen.

Konferensen Människa och klimat: När energiomställningen börjar svida är en del av Energimyndighetens forskningsprogram Människa, energisystem och samhälle (Mesam) som finansierar tvärvetenskaplig forskning om samspelen mellan energi- och klimatfrågor, människor och andra samhällsfrågor.

Under konferensen får du som deltagare ta del av omvärldsspaningar, opinionstrender och spännande forskningsresultat. Dessutom delar representanter från kommuner i olika delar av landet med sig av sina praktiska utmaningar och lösningar för att få med sig sina invånare i omställningen. 

På eftermiddagen erbjuds tre parallella och fördjupande sessioner om rättvis klimatomställning, hållbara städer och transporter samt industri och näringsliv. Dagen avslutas med ett sammanfattande panelsamtal.

Medverkar gör bland andra Energimyndighetens GD Robert Andrén, Annika Nordlund, forskare vid Umeå universitet och ledamot i Klimatpolitiska rådet samt Sören Holmberg, statsvetare vid SOM-institutet.

Anmäl dig idag

Datum: 20 maj, 2022
Tid: kl. 10.00-15.00
Anmäl dig till konferensen här.
Konferensen är helt digital och kostnadsfri.

Mer information om Mesam

Mer informatin om forskningsprogrammet Människa, energisystem och samhälle (Mesam) finns på www.mesam.se