Vill ni ta ert företag till Tyskland?

Nu har anmälan för 2023 års programomgång av Swedish-German Cleantech Platform öppnat. Programmet riktar sig till svenska företag med innovativa energilösningar.

Vi på Energimyndigheten driver sedan 2014 en accelerator tillsammans med Tysk-Svenska Handelskammaren för att introducera små och medelstora svenska företag till den tyska marknaden. Programmet löper under ett år och varje år är det tio nya företag som väljs ut att vara med. Tyskland är en viktig handelspartner för Sverige och det finns stor potential för svenska företag inom energiområdet att ta sig in på den tyska marknaden.

Individuellt stöd och gemensamt lärande

I programmet får deltagarna bland annat coaching kring nyckelfaktorer för att lyckas i Tyskland och individuell rådgivning för att vässa sitt erbjudande. Två delegationsresor till några utvalda delstater är också en viktig del i att lära känna den tyska marknaden och för att knyta värdefulla kontakter. Under 2023 får de deltagande företagen dessutom chansen att vara med i Energimyndighetens paviljong på E-world energy & water, en av Tysklands största mässor för ledande industriföretag.

Du ansöker till programmet via Swedish-German Cleantech Platforms webbplats, men Energimyndigheten bistår i urvalet av företag. Utlysningen är öppen till den 15 januari 2023.

 

Mer information om Tysklandsprogrammet

Nyheter