Dialogmöten om ladd- och tankinfrastruktur för vätgas

Energimyndigheten och Trafikverket har ett gemensamt regeringsuppdrag att ta fram ett nationellt handlingsprogram för laddinfrastruktur och tankinfrastruktur för vätgas för lätta och tunga fordon. Nu kan du anmäla dig till tre olika digitala dialogmöten för att lämna dina synpunkter och inspel.

En del av uppdraget rapporterades 1 februari 2023. Den delrapporten innehåller översyn av befintliga uppdrag, regelverk, statliga stöd och krav för utbyggnad av laddinfrastruktur och tankinfrastruktur för vätgas. Fokus var på utmaningar med utbyggnaden och förslag på hur utmaningarna kan hanteras.

Ladda ner delrapport Laddinfrastruktur och tankinfrastruktur för vätgas. 

Dialogmöten med olika fokus

Energimyndigheten och Trafikverket bjuder in till tre digitala dialogmöten där du är välkommen att lämna synpunkter och inspel. Arbetet har delats in i olika områden där varje dialogmöte har ett eget fokus. Du kan anmäla dig till ett eller flera av dialogmötena.

Vi genomför tre olika dialogmöten tätt i följd, men olika fokusområden. Det första dialogmöten handlar om samordning, planering, roller och ansvar och genomför på förmiddagen 9 maj. Det andra mötet sker på eftermiddagen den 9 maj och handlar om en samhällsekonomiskt effektiv och ändamålsenlig utbyggnad, och det tredje som hålls 12 maj på förmiddagen fokuserar på vätgasens roll och elektrifieringens påverkan på krisberedskap. Du hittar alla tillfällena i vår kalender eller så kan du gå direkt till anmälan via länken nedan.

Anmälan till digitala dialogmöten

Nyheter