Energimyndigheten och Business Sweden lanserar ny accelerator i Sydostasien

I mer än tio år har Energimyndigheten i samarbete med Business Sweden hjälpt svenska miljöteknikföretag att ta sig in på den indonesiska marknaden. Nu expanderar satsningen till fler länder i Sydostasien.

En stor stad på kvällen med flera höghus som lyses upp.

Fokusländer kommer vara Filippinerna, Indonesien, Malaysia, Singapore, Thailand och Vietnam. Foto: Energimyndigheten

Är ni redo att ta er an en ny, spännande marknad som är under stark tillväxt? Ansök till vår nya regionala företagsaccelerator i Sydostasien! Programmet riktar sig till svenska små och medelstora miljöteknikföretag som vill vara med på resan mot ett hållbart energisystem i regionen.

– Vi ser fram emot att använda den metodik som vi framgångsrikt utvecklat i Indonesien i ännu fler länder i Sydostasien. De företag som får chansen att vara med på den här satsningen kommer få ta sig an en marknad som har stora behov av innovativa energilösningar, säger Paul Westin, senior affärsutvecklare på Energimyndigheten.

Den tidigare satsningen i Indonesien har bland annat resulterat i avtal om pilotprojekt mellan svenska företag och indonesiska aktörer, och samarbeten inom exempelvis vågkraft, geotermi och hållbar bebyggelse.

Sydostasien lovande marknad för svenska företag

Sydostasien är en av de snabbast växande regionerna efter pandemin. Samtidigt är den sårbar för klimatförändringar, och dess utsläpp av växthusgaser ökar i takt med urbaniseringen, tillväxten och industrialiseringen. Men det finns flera regionala initiativ som lyfter vikten av internationellt samarbete, investeringar och teknikutbyte för att bekämpa klimatförändringarna och skynda på omställningen till ett hållbart energisystem, vilket gör Sydostasien till en attraktiv destination för svenska företag med lösningar som kan bidra i utmaningarna.

Mer om programmet

Programmet, som kallas Business Accelerator Program Southeast Asia (BAPSEA), pågår i 18 månader och innehåller bland annat skräddarsydd rådgivning och delegationsresor till de utvalda marknaderna. Den första omgången av programmet startar i slutet på april 2023. Intresseanmälan är öppen till den 31 mars.

Lansera i Sydostasien


Nyheter