Sök stöd för att ta ditt företag ut i världen

Nu är ansökan till vår globala accelerator öppen. Få professionellt stöd och hämta in nischad kunskap för att ta ditt bolag till en ny marknad. Ansök senast 17:e mars.

Energimyndighetens program ”Global Innovation Accelerator” riktar sig till företag som bidrar till klimat- och energiomställningen och är redo att internationalisera. En programomgång pågår mellan 12 och 18 månader och består av upp till sex bolag.

Det globala accelerator-programmet är inte begränsat till ett specifikt land, utan det är upp till företagen själva att ha en plan för vilken marknad eller värdekedja de vill närma sig.

- Det vi bidrar med är medel för att de ska kunna ta sig dit, på så sätt får vi ut svenska innovationer och affärsidéer i världen så att de kan göra skillnad även utanför Sverige, säger Helena Bernland, programansvarig på Energimyndigheten.

Skräddarsydda insatser

Programmet startar i slutet av maj med en gemensam kick-off tillsammans med Energimyndighetens samarbetspartners. Därefter sätter de utvalda företagen i gång med sina individuella aktiviteter. Det kan vara allt från att få stöd med att kartlägga marknaden och hitta investerare till att bekosta medverkan på en internationell mässa eller få hjälp med att reda ut standardiserings- och certifieringsfrågor. Alla insatser skräddarsys utifrån respektive företags behov för att ta nästa steg och lansera i ett nytt land.

Webbinarium 15 februari

Vill du veta mer om programmet? Var med på vårt webbinarium den 15:e februari klockan 13:00-14:00, som vi anordnar tillsammans med vår samarbetspartner Business Sweden.

Anmäl dig till webbinariet om Global Innovation Accelerator

Läs mer om villkoren och ansök till Global Innovation Accelerator

Läs mer om Global Innovation Accelerator

Nyheter