Svensk cleantech attraherar internationella investerare

Den 31 maj arrangerar vi Sweden Sustaintech Venture Day för femte året i rad. Årets event har fokus på framtidens utmaningar i energisystemet och har en mer internationell prägel än tidigare år.

Sweden Sustaintech Venture Day är ett unikt forum för investerare, affärsänglar, riskkapitalister och fond- samt industribolag som vill engagera sig i svenska cleantech-företag. Eventet erbjuder en värdefull möjlighet att ta del av nya lösningar från utvalda bolag inom energi och klimat.

– Vid sidan om det offentliga stödet för ny teknik spelar privata investerare en avgörande roll för att företag kan växa snabbt och komma ut på marknaden. Sweden Sustaintech Venture Day möjliggör matchning mellan lovande scale-ups och privata investeringar, samtidigt som våra talare lyfter spännande framtidsämnen, säger Sara Persson, affärsutvecklare på Energimyndigheten.

Eventet kommer äga rum på Scandic Continental i Stockholm. Runt 30 bolag kommer få chansen att pitcha för såväl svenska som internationella investerare.

Växande sektor av stort intresse

I rapporten Cleantech Dealflow Report, som är framtagen av Cleantech Scandinavia och som kommer presenteras under eventet, lyfts bland annat att de flesta investeringarna inom sektorn går till bolag inom elektrifiering och energilagring. Detta återspeglas i årets tema för Sweden Sustaintech Venture Day, som fokuserar på lösningar för att effektivisera och stabilisera energisystemet. Det framkommer även i rapporten att en stor del av det växande privata kapitalet som investeras i svensk cleantech kommer från investerare utanför Norden.

– Svenska bolag har hög attraktionskraft för internationella investerare. Energimyndigheten jobbar aktivt med internationellt investeringsfrämjande för att svenska bolag och innovativa lösningar ska nå ut internationellt. På så sätt gynnar vi svensk tillväxt och skapar arbetstillfällen, samtidigt som vi bidrar till att minska koldioxidutsläppen globalt, säger Sara Persson.

Samarbete med Investor Day

Årets Sweden Sustaintech Venture Day arrangeras i samband med Investor Day, ett internationellt investerarevent som arrangeras av European Innovation Council (EIC) under det svenska EU-ordförandeskapet. Detta ger investerarna möjlighet att möta både svenska och europeiska lovande bolag inom cleantech.

Nyheter