Sweden Innovation Days: Sverige kan ta täten i den gröna omställningen

Den digitala internationella konferensen Sweden Innovation Days ägde rum den 21-23 mars 2023. Flera av sessionerna finns tillgängliga att titta på i efterhand via konferensens plattform till och med den 11 april.

Energi- och näringsminister Ebba Busch inledde konferensen med att lyfta hur klimatnytta och konkurrenskraft går hand i hand och att den gröna omställningen är en katalysator för innovation. Under invigningen medverkade generaldirektörerna för Energimyndigheten, Vinnova och Formas och diskuterade hur vi kan möjliggöra innovation som gör skillnad.

Konferensen hade ett stort fokus på energi- och klimatfrågorna. Energimyndigheten arrangerade ett dussintal sessioner som handlade om allt från industrins omställning och nordiskt samarbete inom vätgas till fossilfritt flyg och framgångsrika innovationssamarbeten i Indonesien.

Ta del av inspelningarna från konferensen via Sweden Innovations Days eventplattform (vvenues.com)

Efter 11 april når du innehållet från konferensen innehållet på Sweden Innovation Days sida för slutförda event (swedeninnovationdays.se)

Om Sweden Innovation Days

Sweden Innovation Days är ett helt digitalt, internationellt event vars syfte är att lyfta Sverige som innovationsland. Årets upplaga lockade deltagare från nästan 100 olika länder . Konferensen arrangerades av Vinnova, Energimyndigheten, Formas, SISP – Sweden’s Incubators and Science Parks, Ignite Sweden, Business Sweden och AI Sweden.

Nyheter