Välkommen på konferensen Repowering the Industry

Vad krävs för att europeiska industrier ska påskynda lösningarna och hur kan industrier förbli konkurrenskraftiga under omställningen? Det är några av frågorna som kommer att diskuteras på halvdagskonferensen "RePowering the Industry" i Uppsala den 30 maj.

RePowering the Industry kommer främst att fokusera på policyfrågor från ett europeiskt innovationsperspektiv, och utforska möjligheter och utmaningar för att stödja ökad industriell elektrifiering.

På programmet:

  • en överblick av alla de svenska stöd som finns för industrins omställning och de senaste initiativen på EU-nivå
  • industriaktörer, från både privat och offentlig sektor, delar med sig av sin unika erfarenhet och expertis för att hantera omställningen
  • energiföretag som diskuterar synergier mellan industriella energisystem och lokala kraftsystem som stödjer en samordnad insats för omställningen
  • två internationella paneldebatter
  • slutreflektioner om hur vi tillsammans kan gå framåt i omställningen. 

Anmäl dig till konferensen

Eventet genomförs av Energimyndigheten i samband med Sveriges ordförandeskap i Europeiska unionens råd. Efter eventet är Energimyndigheten värd för styrelsemötet till det europeiska partnerskapet CETPartnership med deltagande från mer än 30 länder. Om CETPartnershipViktig information

RePowering the Industry är en kostnadsfri konferens som erbjuder ett begränsat antal platser för att delta på plats. Konferensen kommer även att sändas live. Sista dagen för deltagare att registrera sig är 17 maj.

För deltagare på plats vill vi informera dig om att du kan synas när evenemanget sänds live och sedan publiceras på Energimyndighetens webbplats.

En länk till webbsändningen skickas till registrerade deltagare senast dagen före konferensen. Om du har frågor om evenemanget, skicka en förfrågan till Fredrik Lundström.

Nyheter