Energiutblick – förmodligen världens viktigaste podd

Nu har vi lanserat de två första avsnitten av Energimyndighetens podd Energiutblick.

Omställningen till hållbar energi pågår och den angår alla. I podden Energiutblick vill Energimyndigheten bidra med fördjupning i frågor som berör både utmaningar och möjligheter som vi står inför.

– Tillsammans med våra experter och andra nyckelpersoner vill vi nå ut till fler och bredda bilden av omställningen. Genom initierade, och förhoppningsvis inspirerande och tankeväckande, samtal vill vi bidra till att underlätta energiomställningen. Energiutblick är alltså förmodligen världens viktigaste podd, säger Sofie Wennerstein, chef för sektionen för kommunikationsarbete.

Podden riktar sig både till de som bättre vill förstå hur energiomställningen påverkar klimatet, industrin och ekonomin och till de som direkt arbetar med omställningen på olika sätt.

Lyssna på podden

De två första avsnitten av podden finns nu att lyssna på. 

Avsnitt 1 – Hur förberedda är vi?

Vi lever i en oroligare värld där krigshotet har kommit närmare även Sverige. Överstebefälhavare Micael Bydén och ledande politiker har varnat för en ökad krigsrisk, det svenska försvaret rustar upp och vi är på väg in i Nato och energisäkerheten har blivit en viktig fråga i den svenska beredskapen.

Avsnitt 2 – Förvandlingen

Energisystemet förändras snabbt, både nationellt och globalt. Omställningen till hållbar energi är i sig en resa. Hur långt har vi egentligen kommit? Vad krävs för att vi ska närma oss målet? Vad behöver vi göra för att omställningen ska bli så bra som möjligt - för alla?

Energiutblick finns att lyssna på vår webbplats och där poddar finns.

Åsikter som uttrycks av gäster representerar deras personliga ståndpunkter och reflekterar inte automatiskt Energimyndighetens officiella analys och hållning.

Om arenan Energiutblick

Energiutblick har länge varit ett forum för dialog och nätverkande och vi ser Energiutblick som en central kunskapskälla och plattform för samtal, fördjupning och lärande om energiomställningen.

Energiutblick konferens

Konferensen Energiutblick är en av de största, och sedan många år, återkommande mötesplats för energisystemets alla aktörer. Senaste Energiutblick gick av stapeln i november 2023.

Energiutblick Almedalen 2024

I år kommer Energiutblick till Almedalen. Torsdagen den 27 juni arrangerar Energimyndigheten en heldag om hållbar energi för alla.

Nyheter