Förändringar i månatlig bränsle-, gas- och lagerstatistik

Sedan år 2022 har det pågått en större utveckling av statistikprodukten Månatlig bränsle-, gas- och lagerstatistik för att underlätta insamling av data.

Undersökningen Månatlig bränsle-, gas- och lagerstatistik visar tillförsel och leveranser av råolja, petroleumprodukter samt flytande biodrivmedel som används i transportsektorn.

Det har pågått en större utveckling av statistikprodukten för att på ett mer flexibelt sätt kunna samla in och rapportera data. Mer information kring förändringarna finnas att läsa i Statistikmyndigheten SCB:s kvalitetsdokumentation och statistikens framställning.

SCB:s kvalitetsdokumentation (pdf)

Statistikens framställning (pdf)

Ett löpande granskningsarbete pågår hos Energimyndigheten och SCB för att följa upp de förändringar som skett i undersökningen.

På SCB:s webbsida kommer tidsserier av leveranser av bränslen till svensk marknad fortsätta publiceras månadsvis utan tidsseriebrott. Den 20 mars publiceras data för referensmånad januari 2024.

Hitta statistiken

På SCB:s webbplats finns tabeller över leveranser till svensk marknad månadsvis.

Månatlig bränsle-, gas- och lagerstatistik (scb.se)

I statistikdatabasen går det att hitta tabeller med leveranser av bränslen till svenska marknaden på en mer detaljerad nivå. Det är också möjligt att ladda ner varuflöden som produktion, inleverans till Sverige, utleverans från Sverige, utrikes sjöfart, lagerförändring och leverans till svenska marknaden per bränsleslag.

Nyheter