Stor uppslutning på forskningskonferens om framtidens elsystem

Den 6 februari arrangerade Energimyndigheten tillsammans med Power Circle konferensen Framtidens elsystem i Stockholm. Under dagen presenterades flera av programmets pågående projekt, varvat med samtal med bransch, akademi och myndigheter.

Bild från konferensen Framtidens elsystem

Foto: PowerCircle

Den fjärde upplagan av konferensen Framtidens elsystem blev mycket uppskattad av de knappt 150 deltagare som befann sig i Bryggarsalen i Stockholm den 6 februari, samt av de över 600 deltagare som följde sändningen digitalt.

Utgångspunkten för innehållet var Energimyndighetens forsknings- och innovationsprogram Framtidens elsystem, och under dagen presenterades flera av programmets pågående projekt, varvat med samtal med bransch, akademi och myndigheter.

Konferensen inleddes av Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén, som lyfte vikten av att prata om samhällsomställning och inte bara klimat- eller energiomställning, samt behovet av kompetens och jämställdhet.

Fredrik Lundström, forskningshandläggare på Energimyndigheten och en av konferensens två moderatorer summerar konferensen så här:

– Konferensen var spännande och samlade många olika aktörer. Ett intressant inslag var panelsamtalet kring hur vi skapar engagemang kring energiomställningen och utveckling av framtidens elsystem. Ett inkluderande samtal om forskning och innovation och där experterna är närvarande är en viktig del för detta.

Program för framtidens elsystem konferens, confetti.events

Slutsatser och sammanfattning av konferensen

Sammanfattning av diskussionerna från de olika sessionerna på programmet finns att läsa på programmets webbplats:

Stor uppslutning kring spännande forskning på Framtidens Elsystem

Ta del av konferensen i efterhand

Om du missade konferensen eller vill se delar av den igen, kan du besöka spellistan på YouTube. Där kan du hitta separata klipp från alla sessioner. Dela gärna det inspelade materialet i ditt nätverk.

Framtidens elsystem 2024, Youtube

Om programmet Framtidens elsystem

Forskningsprogrammet Framtidens elsystem är en av Energimyndighetens främsta satsningar på forskning och utveckling inom elsystemet. Programmet finansierar forsknings- och innovationsprojekt som belyser utmaningar kopplade till elproduktion, elanvändning och framtidens elnät.

Framtidens elsystem 

Vid frågor, kontakta:

Jonathan Rodriguez Polit

Nyheter