Webbinarium om trender inom hållbara byggnader i Kina

Är du intresserad av möjligheter inom effektiv energianvändning för byggnader och fjärrkyla i Kina? Delta på webbinariet och utforska marknadspotentialen i Kina.

Shanghai skyline

Foto: Mostphotos

Energimyndigheten och Business Sweden bjuder in till ett webbinarium fredagen den 12 april, klockan 09:00-10:15 där vi fördjupar oss i de senaste trenderna i den kinesiska ekonomin, samt utforskar marknadsdynamiken och möjligheterna inom gröna byggnader och fjärrkyla.

– Ungefär hälften av Kinas utsläpp av växthusgaser kommer från bygg- och fastighetssektorn. Därför spelar utvecklingen av energieffektiva byggnader redan i dag en central roll i Kinas klimatpolitik. Inom ett par år ska alla nybyggen nå grön byggnadsstandard och kraven på energieffektivitet ökar kontinuerligt. Svenskt kunnande och teknik bör kunna spela en roll på den kinesiska marknaden där flera hundra miljoner kvadratmeter ska energieffektiviseras eller byggas som noll-energibyggnader de närmaste åren, säger Paul Westin, senior affärsutvecklare på Energimyndigheten.

På webbinariet kommer vi att presentera alla resultaten från en färsk rapport där Business Sweden, på uppdrag av Energimyndigheten, har kartlagt möjligheterna inom energieffektiviserings-lösningar för byggnader och fjärrkyla.

En av slutsatserna som framkommer i rapporten är att intresset för fjärrkylan i Kina drivs främst av marknadskrafterna. Utvecklingen har accelererat avsevärt sedan Kina antog "Dual Carbon" Strategy 2020. Flera projekt har identifierats genom offentligt tillgängliga källor.

Provinserna längs Kinas östkust ligger i framkant inom sektorn för gröna byggnader och många provinser offentliggör listor över demonstrationsprojekt för allmänheten, vilket antyder var framtida svenska insatser kan förväntas genomföras.

Vår förhoppning är också att få en tydligare bild över intresset och drivkrafterna hos svenska företag för att delta i tematiska aktiviteter under 2024/ 2025 i Kina.

Anmäl dig till webbinariet

Nyheter