Företag med lösningar inom mobilitet kan få hjälp att lansera i USA

Nu finns det möjlighet för svenska små och medelstora företag inom mobilitet att delta i programmet Berkeley SkyDeck i USA. Programmet är skräddarsytt för att stötta företag att accelerera sina lösningar.

Sista dag för ansökan 2023-06-16 23:59

SkyDeck erbjuder snabbt växande start- och scale-ups ett nätverk med rådgivare, industripartners och ackrediterade investerare. Programmet är skräddarsytt för att stötta företag att accelerera sina lösningar och ger en gedigen introduktion till marknaden i Silicon Valley och Nordamerika.

SkyDeck är ett acceleratorprogram som genom The Berkeley Acceleration Method fokuserar på att förbereda de deltagande företagen att attrahera partners, kunder och investerare på den amerikanska marknaden till sina företag.

Förutom det gedigna programmet, som består av workshops, mentorskap, och nätverksmöjligheter inom SkyDeck, erbjuds deltagande företag även introduktions- och uppföljningsmöten, samt stöd via Sweden-US Green Transition Initiative (GTI) och Nordic Innovation House i Palo Alto under tiden de deltar i SkyDeck.

Vem kan söka?

Intresseanmälan är öppen till 16 juni 2023 och antal platser är begränsade till fem företag. Besked lämnas senast 30 juni. Utvärderingsgruppen består av Energimyndigheten, Sweden-US Green Transition Initiative och Berkeley SkyDeck.

Intresseanmälan till SkyDeck är öppen för svenska start-ups och scale-ups som uppfyller följande krav:

 • Företaget har en innovativ produkt eller lösning inom energiområdet som bidrar till hållbar mobilitet. Fokus bör ligga på framtidens mobilitet som transportmedel, till exempel inom batterier, laddningsinfrastruktur, bränsleceller och lättviktsmaterial.
 • Det finns personella och finansiella resurser (till exempel personal) för internationalisering på den amerikanska marknaden.
 • Företaget har en affärsplan som visar att den amerikanska marknaden är prioriterad för företaget, och att en första plan för marknadsinträde har tagits fram.
 • Företaget har en beprövad teknik och immateriella rättigheter för sin produkt eller lösning.
 • Att företaget är ett litet eller medium-stort företag enligt EU-definitionen.

En stor fördel i ansökningsprocessen är om företag som söker redan har betalande kunder och affärspartners i Sverige.

Intresseanmälan att delta i SkyDeck

Programmets utformning

Programmet pågår under tre månader, 1 november 2023 till 31 januari 2024.

Fysisk närvaro krävs under introduktionen på Nordic Innovation House veckan innan programstart och rekommenderas starkt under de första fyra veckorna av programmet. Resten av programmet och avslutningen är digitalt eller hybrid efter egna preferenser.

Programmet innehåller följande:

 • Workshops om affärsmodeller i USA, företagsfinansiering, teamutveckling, marknadsattraktion plus mentorskap och nätverksmöjligheter.
 • Individuell matchning med en coach ur Berkeleys affärsnätverk.
 • Tillgång till UC Berkeleys stora nätverk av rådgivare, industripartners och investerare.
 • Tillgång till SkyDecks resurser inkl. data analytics platforms, cloud computing, SaaS, juridisk och finansiell rådgivning.
 • Pitchmöjlighet på SkyDecks Showcase Event med 200+ deltagare.
 • Arbetsplats både på UC Berkeley och på Nordic Innovation House.
 • En extra resurs från Berkeley’s Accelerating Careers in Entrepreneurship programme.

Om stödet

Stödet erbjuds genom deltagande i University of California Berkeley SkyDeck Global Innovation Programme.

Berkeley SkyDeck Global Innovation Programme (Berkeley SkyDeck)

 

Utlysningar och stöd

Utlysningsarkivet