Webbinarium om affärsmöjligheter på den tyska marknaden

Har ni ett företag som ni vill skala upp verksamheten i? Är ni intresserade av den tyska marknaden? Den 22 april håller vi ett webbinarium om hur vi kan stötta era affärsmöjligheter på den tyska marknaden.   

Webbinariet riktar sig till små och medelstora företag som är intresserade av att etablera sig på den tyska marknaden. Under webbinariet får deltagarna en inblick i vilka affärsmöjligheter i Tyskland som är förbundna med ’Energiewende’.

Programmet Swedish-German Cleantech Platform (SGCP) stöttar företagen med att utforska det tyska innovationsekosystemet*, samt att hitta potentiella kunder och partners till programmets deltagare. På webbinariet kommer deltagarna att få veta mer om kraven och förväntningarna som ställs på företagen som vill ansöka.

Anmälan till SGCP är öppen till den 15 maj 2021.

Ovärderligt stöd genom programmet

Ferroamp är ett av bolagen som deltagit i programmet. Mats Karlström, VP Sales och Marketing, förklarar fördelarna med programmet:

– Vi på Ferroamp har utvecklat ny teknik som möjliggör nya affärsmodeller i den energiomställning som hela Europa står inför. Den hjälp vi fått genom SGCP är ovärderlig. Att introduceras till både slutkunder och potentiella partners, med fullt stöd av Energimyndigheten och Tyska-Svenska Handelskammaren, ger oss tyngd och trovärdighet redan innan vi startar vår pitch.

Bright Energy är ett annat företag som deltagit, vd David Forsberg säger:

– Vi var väldigt nöjda med SGPC och verkligen glada att vi blev utvalda att delta. Vi har lärt oss en massa om den tyska marknaden, fått en mängd nya kontakter och breddat hela vårt kontaktnät.

Agendan för webbinariet

10.00 Välkomna 
Verena Adamheit, Tysk-Svenska Handelskammaren

10.05 Vad är Swedish-German Cleantech Platform?  Ludvig Lindström, Energimyndigheten

10.15 Hur gör man affärer i Tyskland? 
Ett smakprov  Ninni Löwgren, German-Swedish Chamber of Commerce

10.25 Affärsmöjligheter inom grön energi i Tyskland
Thomas Grigoleit , Germany Trade and Invest

10.40 Hur söker man till SGCP 
Jenny Radkova, Energimyndigheten

10.45 Q&A

11.00 Avslutning 

 

 * Exempelvis främjande organisationer, acceleratorer, kluster, större bolag, energikonsulter, offentliga aktörer.