Investerare och bolag inom cleantech samlas på Sweden Sustaintech Venture Day

Den 31 maj 2023 är det dags för Sweden Sustaintech Venture Day där lovande bolag inom cleantech pitchar för hundratals investerare.

De 30 utvalda bolagen som får chansen att presentera sina innovativa produkter och lösningar kommer exponeras för cirka 300 deltagande investerare och andra viktiga aktörer inom branschen.

- Vi ser ett fortsatt starkt intresse att investera i cleantech-branschen, en naturlig följd av det ökade behovet av elektrifiering och det geopolitiska läget i Europa. Nu hoppas vi att ännu fler investerare får upp ögonen för årets bolagsurval med ett starkt fokus på att effektivisera och stabilisera elsystemet, säger Sara Persson, affärsutvecklare på Energimyndigheten.

Fullspäckat scenprogram

Utöver pitchsessionerna bjuder dagen även på ett spännande scenprogram där möjligheter och utmaningar i branschen lyfts. Bland annat av representanter från European Investment Bank, Breakthrough Energy, Portugal Ventures och OX2. Programmet gästas även av statssekreterare Daniel Liljeberg, Energimyndighetens generaldirektör Robert Andrén, Svenska kraftnäts generaldirektör Lotta Medelius-Bredhe samt Rob McDonald, Managing Director of Scottish and Southern Electricity Networks, med flera.

Årets upplaga av Sweden Sustaintech Venture Day startar med en frukost för kvinnliga grundare, entreprenörer och investerare. Syftet är att lyfta utmaningar för kvinnor i branschen och ha en dialog om vad som behövs för att överkomma dem.

Nyheter