Investeringsfrämjande

Vi hjälper svenska små och medelstora företag inom energi och klimat att växa genom att stötta med att hitta kapital från internationella investerare.

Sedan 2017 jobbar Energimyndigheten med investeringsfrämjande för att stärka svensk tillväxt och skapa nya arbetstillfällen. Genom att svenska, klimatsmarta lösningar når ut internationellt kan vi bidra till att snabba på omställningen globalt.

Söker ditt företag kapital?

Vi har lång erfarenhet av att stötta växande cleantech-företag. Vi har även ett stort kontaktnät och samarbetar med ett flertal internationella organisationer och investeringsforum. Det gör att vi kan matcha era produkter eller lösningar inom energi och klimat med de mest relevanta investerarna.

Våra investeringsfrämjande aktiviteter inkluderar både delegationsresor till investerarmässor i andra länder och matchningsevent här i Sverige. Varje år arrangerar vi tillsammans med våra partners Sweden Sustaintech Venture Day, ett heldagsevent i Stockholm där utvalda bolag får presentera sina lösningar för investerare.

Välkommen att skicka in en intresseanmälan om att delta i våra investeringsfrämjande aktiviteter så kontaktar vi er.

Intresseanmälan att delta i investeringsfrämjande aktiviteter med Energimyndigheten