Energiutblick 2014: ”Efter 2020 – ett hållbart energisystem

Energiutblick 2014 går av stapeln den 13-14 maj på Stockholm Waterfront Congress Centre och temat är "Bortom 2020 – ett hållbart energisystem".

Tanken med det nya Energiutblick är att höja kvaliteten ytterligare och öka möjligheten till dialog med de som besöker konferensen. Vi erbjuder en plattform för dialog mellan forskare, näringsliv och beslutsfattare.

– Nu samlar vi energisverige igen och den här gången ska vi titta längre än till 2020. Vad måste göras för att nå ett långsiktigt tryggt och konkurrenskraftigt energisystem utan negativ påverkan på människor, klimat och miljö? Energiutblick 2014 kommer att bli en viktig milstolpe i den resan, säger generaldirektör Erik Brandsma.

Värt att notera är också att konferensen kommer tillbaka till Stockholm efter att ha varit placerad i Göteborg i ett par år.

– Waterfront är en spännande lokal för Energimyndigheten att arrangera Energiutblick i. Anläggningen ligger centralt i Stockholm, nästan vägg i vägg med Centralstationen, och de har innovativa lösningar för sin energianvändning, säger Energiutblicks projektledare Katarina Bruno.