Lär mer om energi i digital julkalender

I dag har Energimyndigheten premiär för en digital julkalender, en kunskapsresa fram till julafton.

– December är ju en vintermånad med ljus och mörker, värme och kyla, priser och presenter. Allt detta avspeglar sig i Energimyndighetens julkalender, säger Cecilia Bertilsson på kommunikationsenheten.

Energimyndigheten tar fram siffror och fakta om energi. I vissa frågor finns många decenniers tidsserier om hur Sverige till exempel värmer hus och hur vi producerar energi. Julklappsköpare, resenärer och den som vill sänka sin kostnad för energi kan hitta matnyttiga energiråd i kalendern.

– Julkalendern blir ett sätt att lyfta den kunskap vi sitter på. Vi vet att många är intresserade av den. Och just nu i jultider känns det extra roligt att dela med sig, säger Anna Johansson Pacheco, sektionschef på kommunikationsenheten.

Varje dag fram till julafton går det alltså att öppna en lucka, där det finns en kort text med decemberanknytning tillsammans med en bild, kortfilm eller infografik, och länkar till mer kunskap för den som vill. Du når julkalendern via Energimyndighetens webb och direkt på energikalender.se.

Här finns Energimyndighetens julkalender