Vad händer med Energiewende?

I senaste numret av Energivärlden kan du läsa ett färskt reportage om den senaste utvecklingen inom den tyska energiomställningen Energiewende. Om du finns på plats på Energiutblick 2014 i Stockholm den 13-14 maj, får du lära dig ännu mer.

Sol och vind i lagom mängder, lägre subventioner och en fortsatt kamp mellan brunkol och gas. Så kan man sammanfatta den närmsta framtiden för den tyska energiomställningen. Energiewende har styrt in på en medelväg som den nya regeringen hoppas ska bära hela vägen.

I det färska reportaget i Energimyndighetens tidning Energivärlden intervjuas bland annat Patrick Graichen, chef för den politiskt obundna tankesmedjan Agora Energiewende, om den nya tyska energistrategin. Patrick Graichen är också chefsekonom vid RWE AG och är en av de inbjudna talarna till den internationella delen Energimyndighetens stora konferens Energiutblick 2014 - Swedish Energy Outlook.

Bortom 2020 – ett hållbart energisystem, är temat för Energimyndighetens konferens Energiutblick 2014 som hålls i Stockholm 13-14 maj. Där kommer Energimyndigheten att lyfta frågor kring:

  • samhällsutveckling - hållbara och smarta städer
  • producerande konsumenter
  • hållbart ledarskap

På Stockholm Waterfront Conference Centre kommer vi också erbjuda tydliga, roliga och effektiva mötesplatser kring aktuella frågor.

Kontakt:

Katarina Bruno, projektledare 016-544 20 16 Gustav Ebenå, enhetschef 016-544 21 23