Energiexperter auktioneras ut i Musikhjälpen

Energimyndigheten stöttar årets omgång av Musikhjälpen genom att auktionera ut en skräddarsydd energirådgivning i vinnarens hem. Pengarna går oavkortat till välgörenhet.

Under årets omgång av Musikhjälpen är temat att ingen ska behöva fly undan klimatet. Energimyndigheten stöttar insamlingen genom att auktionera ut ett hembesök av myndighetens experter för en skräddarsydd energirådgivning i vinnarens bostad. På så sätt görs en dubbel insats för klimatet: de insamlade pengarna går till Musikhjälpens insatser och vinnaren av auktionen får rådgivning för att kunna minska sin egen klimatpåverkan. Klicka här för att komma till auktionen.

I varje kommun finns det även en energi- och klimatrådgivare som kan ge dig kostnadsfria, opartiska och personliga råd. Hitta rådgivaren i din kommun här.

Följ Energimyndigheten på Facebook och Twitter för löpande uppdateringar om auktionen och insamlingen.

Om Musikhjälpen

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. I en vecka, sammanlagt 150 timmar, sänder de direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år. Det finns en mängd olika sätt att bidra till Musikhjälpens insamling; man kan till exempel önska låtar, buda på auktioner eller starta egna insamlingar.

Läs mer här om årets omgång av Musikhjälpen.