Energimyndigheten stöttar tävling för nordiska miljöteknikföretag

Nystartade miljöteknikföretag från hela Norden deltar i tävlingen Nordic Cleantech Open, med stöd från bland annat Energimyndigheten. Av 111 sökande har 25 bolag valts ut till delfinal.

Företagen representerar innovativ miljöteknik och visar upp många olika lösningar. De flesta bolagen finns inom områdena bioteknologi, energieffektiva byggnader och förnybar energi.

I år sökte rekordmånga miljöteknikföretag, 111 stycken, till Nordic Cleantech Open som arrangeras för fjärde gången. En internationell jury med 50 representanter från multinationella företag, riskkapitalfonder och myndigheter har därefter valt ut de 25 bolag som går vidare i tävlingen. Energimyndigheten stöttar tävlingen och sitter i juryn.

̶ Energimyndigheten har i uppdrag att stötta innovativ och lovande energiteknik, och vi kan gå in med stöd i en fas där bolagen ofta har svårt att hitta annan finansiering. Vi är glada över att flera lovande energiteknikbolag finns bland de 25 utvalda, säger Binella Vannesjö på Energimyndigheten.

Tävlingen Nordic Cleantech Open arrangeras av Cleantech Scandinavia.

̶ Varje år vi har kört tävlingen har vi varit lika förvånade över hur många fantastiska nya företag det kommer. Det här årets topp 25 representerar den höga innovationsnivån, den stora spridningen och de enorma möjligheterna som finns på den nordiska cleantech-scenen, säger Olof Blomqvist på Cleantech Scandinavia .

Den 21-22 mars ska juryn och alla företagen träffas under helgeventet Nordic Camp. Vinnarna kommer slutligen att väljas vid final evenemanget på Cleantech Capital Day i Malmö, 19 maj.