Energimyndigheten prisar Sveriges bästa energiinnovation

Den 15 mars har tio svenska innovatörer inom energiteknik möjlighet att vinna 100 000 kronor i stöd för fortsatt utveckling. Anmälan till årets innovationsrace på Power Circle Summit är nu öppen.

Power Circle Summit är energisektorns viktigaste mötesplats för kunskaps- och idéutbyte mellan framtidens aktörer på energimarknaden. Ett stående inslag i konferensen är det innovationsrace som Energimyndigheten håller i, där ett antal nya innovationer presenteras och demonstreras. I år kommer tio energiinnovationer att väljas ut och under dagen koras en vinnare som får motta ett pris på 100 000 kronor.

– Innovationsracet är ett mycket uppskattat inslag i programmet och därför har vi i år satsat extra mycket på att lyfta fram några av de mest spännande innovatörerna som vi tror blir nästa generations game changers på energimarknaden, säger Olle Johansson, VD för Power Circle.

Anmälan är öppen för alla och bidrag utvärderas kontinuerligt. Tio innovatörer kommer att bjudas in för delta dels i konferensens utställning och dels i ett pitchförfarande där publiken röstar fram tre finalister enligt kriterierna innovationshöjd, affärspotential och möjlighet att bidra till utvecklingen mot ett hållbart energisystem. Vinnaren utses därefter av en jury. I den ingår Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma.

– Ska vi skapa ett långsiktigt hållbart samhälle är innovationer en av de viktigaste framgångsfaktorerna, säger Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma. Omvärlden har förändrats, nya internationella avtal har kommit på plats, och vi vet att bra innovationer kommer att hitta sina marknader. Jag ser därför verkligen fram emot att dela ut pris till årets vinnande företag.

 

Power Circle Summit 2016 arrangeras av Power Circle, Energimyndigheten och Svenska Mässan, i samarbete med KICInnoEnergy, Teknikföretagen, Business Region Göteborg och Kraftkvinnorna.

Mer information om programmet samt anmälan till innovationsracet finns här: http://massor.svenskamassan.se/sites/power-circle-summit/

Följ oss på @PCSummit_se och via #PCSummit16.

För mer information, kontakta:

Malin Hansson, Power Circle
malin.h...@powercircle.se
070-280 31 61

Andreas Stubelius, Energimyndigheten
andreas.s...@energimyndigheten.se
016-544 21 99

Anmälan till innovationsracet:
Ola Lundqvist, Svenska Mässan
ola.lun...@svenskamassan.se
0708-80 80 90