Tävling om världens energismartaste gatu- och industribelysning

Tillverkar eller importerar du riktigt energismarta gatu- eller industriarmaturer? Då har du chansen att delta i den internationella tävlingen om marknadens energieffektivaste belysning, SEAD Lighting Awards 2017. Sista anmälningsdag för produkter är den 12 februari 2017.

– Genom SEAD Lighting Awards får tillverkare och importörer en drivkraft att utveckla och importera den mest energisnåla belysningen. Produkter som går betydligt längre än lagens krav. Målet är ny, innovativ teknik som snabbt når köparna och får spridning globalt säger Carl-Martin Johborg på Energimyndigheten.

Om tävlingen

Vill du delta med din produkt i tävlingen ska anmälan skickas in senast den 12 februari 2016. Årets tävling omfattar gatuarmaturer, samt hög- och låghöjdsarmatuer (high bay och low bay) för industrier, lagerhallar och liknande. Tävlingen avgörs i tre regioner; Europa, Indien och Nordamerika, samt en global vinnare. I tidigare tävlingar korades en vinnare i varje kategori och region. I årets upplaga av tävlingen kommer dessutom alla godkända bidrag som uppfyller tävlingens minimikrav att få ett särskilt omnämnande.

Läs mer om tävlingen, tävlingsvillkoren och hur du anmäler din produkt på SEAD Lighting Awards webbplats.

Energimyndighetens arbete i SEAD-initiativet

Energimyndigheten och Regeringskansliet deltar som representanter för Sverige i arbetsgrupper i det internationella initiativet Superefficient Equipment and Appliance Deployment Initiative (SEAD). Där är Sverige det drivande landet i EU för att ta fram underlag, genomföra verifikationsprovningar och genomföra prisceremonier.