Utredningen Fyra framtider med i studenttävling

I måndags lanserades den internationella tävlingen Sustainergies Cup som låter studenter lösa verkliga utmaningar inom hållbarhet. I årets upplaga efterlyser tre stora aktörer, Energimyndigheten, Atlas Copco och Skandia Fastigheter, innovationer på temat företagens roll i samhället. Energimyndighetens utredning Fyra framtider är ett av casen i tävlingen.

Det är sjunde året i rad som tävlingen arrangeras av den ideella föreningen Sustainergies. Årets tema knyter an till uppdragsgivarnas samhällsroll. Energimyndigheten söker idéer som kan möjliggöra ett hållbart energisystem utifrån en ny dialog om samhällets och energins utveckling.

- Vi är mitt i en energiomställning som får stor påverkan för framtidens samhälle. För att säkerställa att vi hamnar rätt behöver vi en mångfald av perspektiv, idéer och engagemang. Därför är det viktigt för oss att också engagera nästa generation redan nu och få deras hjälp att hitta innovativa lösningar på viktiga utvecklings- och hållbarhetsfrågor, säger Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma.

Information om tävlingen Sustainergies Cup finns på http://www.sustainergies.se/cup och studenternas lösningar lämnas in senast den 29:e januari 2017. Prisutdelningen äger rum den 9:e mars 2017.