Innovatör inom energiteknik? Nu är anmälan till Innovationsrace öppen

Den 9 maj har innovatörer inom energiteknik möjlighet att vinna 100 000, 50 000 eller 25 000 kronor i stöd för fortsatt utveckling. Anmälan till årets innovationsrace på Power Circle Summit är nu öppen.

Power Circle Summit är energisektorns viktigaste mötesplats för kunskaps- och idéutbyte mellan framtidens aktörer på energimarknaden. Ett stående inslag i konferensen är det innovationsrace som i år hålls av Energimyndigheten och InnoEnergy, där ett antal nya innovationer presenteras och demonstreras. I år kommer tio energiinnovationer att väljas ut och under dagen koras en vinnare som får motta ett pris på 100 000 kronor. De som kommer på andra och tredje plats mottar ett pris på 50 000 respektive 25 000 kronor.

Sista anmälningsdag 28 mars

Anmälan är nu öppen för alla och bidrag utvärderas kontinuerligt. Tio innovatörer kommer att bjudas in för delta dels i konferensens utställning och dels i ett pitchförfarande där publiken röstar fram tre finalister enligt kriterierna innovationshöjd, affärspotential och möjlighet att bidra till utvecklingen mot ett hållbart energisystem. Vinnaren utses därefter av en jury. Skicka in din anmälan senast den 28 mars genom att fylla i anmälningsformuläret och skicka till Jenny Radkova.

Power Circle Summit 2017 arrangeras av Power Circle, Energimyndigheten och Svenska Mässan, i samarbete med Kraftkvinnorna, Fastighetsägarna, InnoEnergy, Teknikföretagen, Business Region Göteborg och Swedish Smartgrid.