Nu kan du anmäla dig till konferensen Perspektiv på energi

Välkommen att vidga vyerna kring vilka perspektiv som krävs för att nå hållbara energisystem på konferensen Perspektiv på energi. Där kommer du kunna lyssna på presentationer från forskningsprogrammet Strategisk energisystemforskning och diskutera forskning i samverkan. Energimyndigheten informerar även om pågående tvärvetenskapliga och samhällsvetenskapliga forskningssatsningar och du får möjlighet att samverka och hitta nya deltagare till framtida projektsamarbeten.

Den 6–7 december arrangerar Energimyndigheten konferensen Perspektiv på energi i Stockholm. Konferensens första dag innehåller forskarpresentationer om projekt som rör samhälls- och användarorienterade perspektiv på energi, energiekonomi- och politik och energisystemfrågor finansierade genom Energimyndighetens program Strategisk Energisystemforskning.

Konferensens andra dag blickar framåt och fokuserar på aspekter av samverkan och hur forskningsresultat kan bli en del av beslutsfattande inom olika sektorer och på olika nivåer. Energimyndigheten kommer att informera om nya programsatsningar inom området och skapa möjligheter till att hitta nya samarbetspartners, både bland forskare och praktiker.

Vem riktar sig konferensen till?

Perspektiv på energi är Energimyndighetens konferens för dig som arbetar med samhälls- och systemrelaterade energifrågor eller är intresserad av energifrågor ur samhällsvetenskapliga och tvärvetenskapliga perspektiv. Konferensen hålls för första gången och utgör en startpunkt för Energimyndighetens kommande satsningar inom detta område med fokus på energifrågor med användar- och samhällsperspektiv.

Välkommen att få nya perspektiv på energi och att starta samtalet med oss!

Klicka här för att komma till anmälan. Sista dag för anmälan är 22 november.

Mer information och konferensprogrammet finns här