Save the date för Energivärlden – tema vind

Boka in 29-30 maj! För då går konferensen "Energivärlden - tema vind", av stapeln. Målet om ett 100 procent förnybart elsystem för med sig både möjligheter och nya utmaningar, inte minst kopplat till behovet av mer vindkraft i nätet. Det uppmärksammar Energimyndigheten med en ny årlig konferens. "Energivärlden" blir ett forum för alla som vill följa utvecklingen inom energiområdet – och vi startar med förnybart på tema vind.

Ta del av den senaste vindkraftsforskningen inom både teknik och miljö, lär av erfarenheter från andra länder och delta i diskussionen kring aktuella frågeställningar i omställningens spår – och framför allt – boka in 29–30 maj i Stockholm.

­– Planeringen är i full gång, och vi är redan många som ser fram emot att delta i dialogen om vårt framtida elsystem, vindkraftens roll och läget i tillståndsprocessen. Och så blir det senaste nytt från forskningsfronten, bland annat kommer nya studier om hur människor upplever ljud från vindkraftverk att presenteras, säger Annika Nilsson på Energimyndigheten.

I februari öppnar vi anmälan till konferensen du inte vill missa!

Årets konferens arrangeras i samarbete mellan myndigheten och dess interna och externa forsknings- och främjandeprogram, som Vindlov.se, SWPTC, StandUpforWind, Vindforsk, Vindval och Nätverket för vindbruk.