Anmälan till Innovationsrace är öppen!

Nu är det populära Innovationsracet under Power Circle Summit tillbaka. 10 finalister kommer att få tävla på Power Circle Summit 24 april om första pris på 100 000 kronor, andra pris 50 000 kronor samt tredje pris 25 000 kronor.

– Vi har ordnat Innovationsrace sedan 2015 och vi ser att för varje år så ökar både antalet sökande bolag och kvaliteten i ansökningarna. Vi tycker detta är jätteroligt eftersom vi vet att finns många bra innovationer på den svenska marknaden, säger Sasan Shaba, handläggare på Energimyndigheten.

2017 års 1:a pristagare var Swedish Algea Factory som nyttjade vinsten på följande sätt:

– Vinsten i Innovationsracet nyttjades till mer tester som har bekräftat att det nanoporösa material vi utvinner från alger med hjälp av olika mekanismer kan öka effektiviteten i solpaneler, säger Sofie Allert, vd på Swedish Algae Factory.

Anmälan är öppen till 16 februari

Innovationsracet anordnas av Energimyndigheten tillsammans med InnoEnergy. Du som har en energiinnovation med hög potential att bidra till minskad klimatpåverkan. Anmälan är öppen till 16 februari och alla företag som inkommer med bidrag granskas av representanter från Energimyndigheten och InnoEnergy.

Finalister presenteras i mars

Tio finalister kommer att presenteras i början av mars och de kommer att få tävla om prissummorna samt exponering, både på plats samt digitalt. De tio finalisterna får också möjlighet att knyta till sig nätverk och kontakter under konferensen Power Circle Summit.

Temat för tävlingen

Temat för tävling är "Innovativa lösningar och affärsmodeller som möjliggör en hållbar framtid för energisystemet och samhället". När bidragen granskas kommer juryn att titta på bland annat innovationshöjd, affärspotential och hur innovationen bidrar till ett hållbart energisystem. Det är också viktigt att deltagande företag i årets innovationsrace inte är en av tre finalister från Innovationsrace 2017.

De tre vinnarna kommer att få värdefull feedback av en jury bestående av de mäktigaste personerna i branschen. Viktiga kriterier att tänka på när du lämnar in ditt bidrag är, Unicitet, skalbarhet, klimatpotential, energirelevans, kompetens, samt att du tillhör små- och medelstora företag, med färre än 250 anställda.

Vad är Innovationsrace?