Energicoacher – en ögonöppnare för småföretagare

Runt om i landet finns energicoacher i 148 kommuner som kostnadsfritt stöttar småföretagare med att börja använda energi på ett smartare och mer effektivt sätt. För några av de företag som fått hjälp av en coach har det varit en ögonöppnare. Nu finns chans för nya företag att få hjälp av en coach.

En av de som fått stöd är Lottie Jirhage, ägare av Delikatessboden i Huddinge, som nu fått ny kunskap kring energieffektivisering tack vare sin coach.

– Jag trodde att jag kunde, men det var en massa saker som jag inte hade en aning om, säger Lottie Jirhage.

Hon tycker också att de råd och tips hon har fått har varit på en lagom nivå, inom en budget som ett litet företag kan klara av.

Se filmen om Delikatessbodens energiarbete:

De flesta företag som valt att medverka i Energimyndighetens projekt Coacher för energi och klimat gör det för att de vill minska sina kostnader och för att de vill bidra till ett bättre klimat.

Coachernas hjälp finns att få oavsett var företagen är verksamma. 148 kommuner deltar i programmet, från söder till norr.

– Det är viktigt för oss som lever nära naturen här vid Polcirkeln att värna om miljön. Klart vi tackade ja till att vara med i projektet! Vi har fått mer kunskap om energieffektivisering av verksamheten och hur vi kan minska onödig energianvändning. Som en första åtgärd har vi bytt ut en gammal frys till en mer energieffektiv och det är vi nöjda med, säger Thommy Rensfeldt som driver City Konditori i Jokkmokk.

Läs om fler medverkande företag och varför de valt att få stöd av en coach.

Vill du ha hjälp av en coach? Hitta coachen i din kommun.

Mer information om programmet Coacher för energi och klimat.