Hur är läget på elmarknaden?

Varje månad sammanfattar vi läget på elmarknaden och ger en analys av den mer långsiktiga utvecklingen. Bevakningen täcker bland annat elhandelspriset, elproduktionen från olika kraftslag och vilket totalt elpris olika typer av kunder har.

Energimyndigheten återupptar publiceringen av elmarknadsrapporter. I bevakningen kan du välja att fördjupa dig i fyra kategorier; Elpriser, Slutkundspriser, Kraftsystemet eller Fördjupning.

Till Nuläget om elmarknaden.

Tema om europeiska elmarknaden

I varje publicering gör vi temafördjupning i ett aktuellt ämne som berör elmarknaden. I den första bevakningen blickar vi utanför Sveriges gränser, på den europeiska elmarknaden. Vad kostar en kWh el för kunder i olika länder och vad består kostnaden av för komponenter?

Prenumerera

Elmarknadsrapporten publiceras direkt på Energimyndighetens webbplats och som prenumerant får du även en notis när en uppdatering har gjorts. För att prenumerera på Nuläget på elmarknaden, klickar du på Prenumerera.

Om du vill avsluta din prenumeration klickar du på länken längst ned i vårt mailutskick. Via länken följer du stegen för att avregistrera dig.