Nu är finalisterna i Innovationsrace 2018 klara

Innovationsrace är ett populärt inslag under Power Circle Summit. Den 24 april presenterar tio start-up företag sina idéer och innovationer och tävlar om topp tre placeringar där förstapriset är 100 000 kr, andrapriset 50 000 kr och tredjepriset 25 000 kr.

Förra årets vinnare: 1:a plats Sofie Allert, Swedish Algae Factory , 2:a plats David Johansson, Insplorion, 3:e plats Henrik Båge , Phoenix BioPower

Innovationsrace genomförs som en del av den årliga konferensen Power Circle Summit och har varit en succé. I år går konferensen av stapel 23–24 april i Stockholm på Münchenbryggeriet.

Själva konceptet Innovationsrace är ett samarbete mellan Energimyndigheten och InnoEnergy och de tio finalisterna har valts ut av en jury med representanter från båda parterna.

- Vi är glada över att så många sökt och framförallt över den höga kvalitén på ansökningarna. Vårt fokus när vi gjorde urvalet har varit energirelevans, skalbarhet och tillväxt. I år har vi även fokuserat extra på respektive företags affärsmodell, säger Sasan Shaba, affärsutvecklare på Energimyndigheten.

Varje bolag kommer att få möjligheten att genomföra en pitch på 200 sekunder där publiken sedan får rösta på sina favoriter med hjälp av mentometerknappar. De tre start-ups med flest röster går till final där juryn utser ettan, tvåan och trean som får sina priser.

- De första åren i alla start-ups är spännande och fyllda av möjligheter. Entreprenörers strävan att utveckla sina företag präglas av hårt arbete och hantering av diverse risker. Innovationsracet är en stor möjlighet för små bolag att skapa viktiga kontakter, och få en bred exponering gentemot Sveriges energiaktörer. Vilket i sin tur minskar risken för tid till marknad, säger Kenneth Johansson, vd InnoEnergy Scandinavia.

De tio bolag som har valts ut får också möjlighet att exponeras för deltagarna i Power Circle Summit där möjligheter till värdefulla nätverk och kontakter med investerare, industri med mera erbjuds.

Dessa tio start-ups har gått till final:

Altris AB

Bright Energy AB

Epishine AB

Graphmatech

GRØNBID

Modvion AB

Nextseal AB

Prime Design Sweden AB

Unimi Solutions AB

Manetos Labs AB