Ny etapp för forskning inom energieffektivt byggande och boende

Energimyndigheten har avsatt 160 miljoner kronor till en ny etapp av E2B2-programmet för perioden 2018–2021. Programmet har funnits sedan 2013 och ger stöd till forskning och innovation inom energieffektivt byggande och boende.

Energimyndigheten har nu tagit beslut om en ny etapp av forskningsprogrammet E2B2. Beslutet innebär att myndigheten fortsätter att utveckla sin största programsatsning för forskning på området energi- och resurseffektivt byggande och boende.

– Vi är glada att kunna fortsätta programmet. E2B2 har fått bra betyg i utvärderingar och är ett etablerat och välkänt program som genererar många kvalitativa och relevanta resultat, säger Jörgen Sjödin på Energimyndigheten.

Utlysning öppnar i mars

En ny utlysning inom programmet öppnar den 1 mars 2018 och utlysningen kommer som vanligt att annonseras på Energimyndighetens webbplats. Om du vill vara säker på att inte missa annonsen kan du kan välja att prenumerera på våra forskningsstöd här.

Om E2B2

E2B2, som är en förkortning av energieffektivt byggande och boende, är Sveriges största forskningsprogram inom området energieffektivt byggande och boende. Bebyggelsen står för ungefär 35 procent av Sveriges totala energianvändning och möjligheten att energieffektivisera är stor.

Programmet ger stöd till bebyggelsen hela energianvändning och hela livscykel. Programmet omfattar forskningsprojekt inom både bostäder och lokaler - där produktion, renovering, ombyggnation och rivning innefattas. Även människors livsstilar ingår i programmet.

Energimyndigheten finanserar programmets andra etapp med totalt 160 miljoner kronor för fyraårs-perioden 2018-2021. Varje enskilt projekt samfinansieras också av andra aktörer.

Läs mer om programmet och ta del av forskningsresultat på E2B2:s hemsida.