Seminarium om Design för energieffektiv vardag - medverka via webblänk

Alla gör vi dagligen val som påverkar energianvändningen och miljön. Kan du eller ditt företag hjälpa människor att leva mer hållbart och använda energin mer effektivt?

Välkommen till ett seminarium om forskning- och innovationsprogrammet Design för energieffektiv vardag, där företag, innovatörer och forskare kan söka pengar för att utveckla morgondagens energismarta produkter och tjänster.

Vad handlar programmet om, vad kan vi söka anslag för och hur skriver vi en bra ansökan? Det är frågor du kommer att få svar på under det här seminariet. Du kommer även att få lyssna till intressanta gästföreläsare inom energi, design, beteende och kommersialisering.

Programmet drivs av Energimyndigheten och koordineras av SVID. Totalt utlyses 60 miljoner kronor under fyra år. Utlysning nummer 2, 2018, är öppen för ansökningar till och med den 16 januari 2018.

Datum

Torsdag 15 november, kl 13:00 - 15:00

Plats

Sjösidan Östra, Münchenbryggeriet Event & Konferens

Om du inte kan vara med på plats går det bra att medverka via webblänk. Sändningen kommer att starta kl 13.00 via denna länk. Ingen anmälan behövs.

Anmälan

Anmälan är nu stängd men du kan medverka via webblänk.

Seminarieprogram

 

Introduktion till programmet och utlysningen

Mehmet Bulut är handläggare på Energimyndigheten och projektledare för Design för energieffektiv vardag. Mehmet kommer att berätta mer om programmet och specifikt om utlysning nummer 2, 2018.

 

Energiutmaningen - innovationstrender och drivkrafter till förändring

Per Lundqvist är professor i energiteknik på KTH. Per kommer att ge oss inblick i de trender som finns inom energi-innovation och drivkrafter till förändring.

 

Design och beteende

Hur kan design som verktyg kan uppmuntra till reflektion av vår relation till energi? Det kommer Stina Wessman, Experience Designer på Interactive Institute's Energy Design i Eskilstuna, att ge svar på.

 

Hur fungerar designprocessen?

Katarina Walter, är vd på tjänstedesignbyrån Antrop, och blev utsedd till årets vd 2017. Hon kommer att ge inblick i hur designprocessen fungerar och vinsterna av att arbeta med den.

 

Vägen från startup till växande företag och kommersialisering

Michael Arnör är vd på bolaget Sellpy som gör det enkelt att sälja saker och kläder som inte längre används. Michael kommer att berätta mer om deras väg från startup till växande företag, och hur de har jobbat med kommersialisering.

 

Hur skriver man en bra ansökan?

Den får vi svar på av Jörgen Sjödin, teknologie doktor i energisystem och handläggare på Energimyndighetens avdelning för energieffektivisering. Jörgen kommer även att berätta om vilka stödnivåer som finns, och hur man ansöker via Energimyndighetens E-kanal.

Under seminariet kommer det även finnas tid för frågor och nätverkande, med möjlighet att träffa en samverkanspartner.

Om programmet

Design för energieffektiv vardag är ett forsknings- och innovationsprogram som ska bidra till energisystemets omställning. Programmet drivs av Energimyndigheten och koordineras av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Design för energieffektiv vardag utgår från individers och gruppers roll i energisystemet och kombinerar energi-, design- och beteendeområdet för att ta fram nya affärsmodeller, kunskap, teknik, produkter och tjänster. Programmet pågår mellan 2018 och 2021. www.designforenergi.se