Webbutbildningar för företag som vill bli energismarta

Svårt att komma igång med energiarbetet? Snart kan det bli ändring på det genom Energimyndighetens nya webbutbildningar om energieffektivisering. De är framtagna både för företag som vill börja se över sin energianvändning och för företag som varit med ett tag. Du får tips, övningar och kunskap på ett lättsamt och lekfullt sätt. Och det bästa är att du och dina anställda kan gå utbildningen när och var ni vill. Redan nu kan du förhandsanmäla dig till utbildningarna som lanseras efter sommaren.

Arbetet pågår för fullt med produktionen av de första två utbildningarna i serien: ENERGISMART restaurang och ENERGISMART hotell. Ytterligare åtta branschspecifika utbildningar kommer att lanseras under de kommande två åren. Utbildningarna vänder sig till alla anställda och chefer på företaget.

– Idén med utbildningarna är att det ska vara enkelt och roligt att lära sig om hur företaget kan bli mer energismart, säger Erika Brokvist, projektledare för utbildningarna.

Utbildningarna kommer att vara interaktiva med filmade inslag, övningar och kompletterande texter. Det kommer även att ingå lekfulla inslag i spelform där du möter en rad energimonster som du har i uppdrag att fånga. Allt för att inspirera till fortsatt engagemang och energiåtgärder på företaget. När utbildningen är avslutad har du fått konkreta energitips, förslag på genomförande och handfasta råd, både om vad man som anställd själv kan göra och hur företaget på ett övergripande plan kan arbeta för att minska energianvändningen. Och ni kan gå utbildningen när och var ni vill.

– Att energieffektivisera är viktigt ur klimatsynpunkt, men det är också viktigt om man som företag vill öka sin produktivitet och minska kostnaderna. Att se över sin energianvändning handlar om att inte låta företagets energi, och därmed även pengar, försvinna iväg på onödiga saker, säger Erika Brokvist.

Utbildningarna för hotell och restaurang lanseras efter sommaren 2018, och deltagandet är kostnadsfritt. Redan nu kan du anmäla förhandsintresse och blir då kontaktad när utbildningarna lanseras.

Anmäl ditt intresse här.

Projektet Nätbaserat lärande finansieras av Energimyndigheten och Europeiska regionala utvecklingsfonden via Nationella regionalfondsprogrammet. Mer information på energimyndigheten.se/smf.